دو گوشی سامسونگ گلکسی اس10 پلاس و هواوی پی30 پرو را میتوان جدیدترین پرچمدار دو کمپانی بزرگ کرهای و چینی دانست که در مدت زمان کوتاهی نسبت به یکدیگر و در سال 2019 به بازار معرفی شدند .
این دو گوشی که هر کدام دارای برترین امکانات موجود در بین تلفنهای همراه تا به امروز هستند، از نظر سختافزاری و نرمافزاری به انواع و اقسام امکانات مجهز شدهاند تا بتوانند خریداران بیشتری را به سمت خودشان جذب کنند.
بخش مهمی چون دوربین، یکی از همان فاکتورهایی است که کاربران اهمیت زیادی به کیفیتش میدهند و شاید بتوان چنین قسمتی را چالش برانگیزترین عضو یک اسمارتفون امروزی دانست.
هر دو گوشی یک سنسور اصلی دارند که برای محصول هواوی نمونهای 40 مگاپیکسلی (خروجی تصویر 10 مگاپیکسلی است) با F/1.6 و 27 میلیمتری است.
سنسور اصلی پرچمدار سامسونگ 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم متغیر F/1.5 تا F/2.4 بوده و 26 میلیمتری است.
سنسور دوم گوشیها، اولترا واید بوده که در P30 پرو یک نمونه 20 مگاپیکسلی و در S10 پلاس 16 مگاپیکسلی است.
لنز دوربین سوم هم عنوان تله فوتو را یدک میکشد و برای چینیها یک نمونه 8 مگاپیکسلی و برای کرهایها 12 مگاپیکسلی است.البته مواردی که در بالا عنوان کردیم، همگی در تئوری بوده و در عمل قابلیتهای متفاوتی دارند، بهخصوص دوربین سوم که قادر است زوم اپتیکال 2 برابری برای اس10 پلاس و 5 برابری برای پی30 پرو را به ارمغان بیاورد.
از آنجایی که این دو گوشی، کاملترین محصولات سازندگانشان در بخش دوربین هستند، پس ما بر آن شدیم تا یک مقایسه عملی و در شرایط مشابه را برایشان ترتیب دهیم. این رقابت تنها برای بخش عکاسی و دوربین اصلی گوشیها لحاظ شده است. سعی کردیم تا قابلیتهای دوربینها را نیز تا حد امکان به چالش بکشیم. پیش از شروع به موارد زیر توجه داشته باشید.
هر دو گوشی مود دستی یا پرو هم دارند اما عکسهایی که ما گرفتیم همگی در حالت اتوماتیک است.
نسبت تصاویر برای هر دو گوشی در حالت 4 به 3 در عکاسی تنظیم شده است.
گزینههایی چون HDR و فلاش هم بهصورت خودکار تنظیم شده تا همان حالتی باشد که 90 درصد کاربران بهره میگیرند.
عکسها بهصورت توالی زمانی و در حالتهای مختلف گرفته شدهاند، ترتیب چینش عکسها نیز دقیقا به همین صورت بوده است.
ممکن است در یک سوژه تعداد متفاوتی عکس جهت مقایسه بهتر شما گذاشته شده باشد، اما در 20 بخش قرار گرفتهاند.
با حرکت ماوس و یا انگشت خود (در صفحات لمسی) بر روی عکس، میتوانید تصاویر را با یکدیگر مقایسه کنید.
سوژه اول: اتاق نیمه تاریک
عکس اول را در یک اتاق با نور نسبتا کم گرفتم که تنها منبع نوری، پنجرهای در اتاق مجاور بود که از پشت پرده وارد میشد. هر دو گوشی عکاس بدون نیاز به فلاش، عکس زیر را انداختهاند. شاید قضاوت کمی سخت باشد اما بهنظر میرسد که گوشی سامسونگ کمی رنگ محیط را گرمتر گرفته است.
سوژه دوم: برگهای گیاه
در همان محیط اما اتاقی که پنجره در آن قرار داشت، عکسی را از دو گیاه با برگهای سبز زیادشان گرفتم. بهنظر میرسد که محصول سامسونگ کنتراست بهتری را در این تصویر برقرار کرده است.
سوژه سوم: میوه
تصویر سوم مربوط به ظرف میوهای است که در آن رنگبندی متفاوتتری نسبت به دو عکس قبلی شاهد هستیم. عکس گرفته شده توسط S10 پلاس خوش رنگ و لعابتر است اما از آنجایی که من میوهها را خوردم، میدانم که تصویر P30 پرو شبیهتر به آن میوههای خدا بیامرز بود!
سوژه چهارم: دومینو
مهرههای دومینو پشت سر یکدیگر چیده شدهاند تا بتوان توانایی دوربینها در ایجاد افکت بوکه را هم بهتر سنجید. کیفیت عکس هر دو گوشی خوب است اما به نظرم محصول سامسونگ، افکت بوکه یکدستتری را ایجاد کرده است.
سوژه پنجم: منظره بهصورت اولترا واید
این عکس را در یک پارک سرسبز با دوربین اولترا واید انداختم. گستردگی تصویر در گوشی سامسونگ نسبت به محصول هواوی بیشتر است اما رنگ سبز ثبت شده توسط S10 پلاس بهقدری غلظت دارد که احساس میکنید ممکن است از تصویر به بیرون چکه کند!
سوژه ششم: گلهای بهشت!
از آنجایی که فامیلی من گلکار است، پس قاعدتا به گل علاقه زیادی دارم! برای همین 3 تصویر از گلهای مختلف گرفتم که هم روحیه شما شاد شود و هم ببینیم کدام گوشی، در حالت اکثرا ماکرو عملکرد بهتری دارد. به شخصه کنتراستی که P30 پرو در این عکسها ایجاد کرده را بیشتر میپسندم.
سوژه هفتم: فرشته کوچولوی بابا!
از آنجایی که دخترم را هم با خودم به پارک برده بودم، چند عکس از او گرفتم تا ببینیم که دوربینها در مواجهه با انسان، چه عملکردی دارند!
نظر شخصی خودم این هست که محصول هواوی بالانس رنگی بهتری دارد و بهنظر میرسد که گوشی سامسونگ در محیطهایی که رنگ سبز وارد میشود، تمایل زیادی به اشباع کردن پیدا میکند.
سوژه هشتم: زوم تا نوک برج میلاد!
شاید مقایسه گوشیها در این بخش کمی نامردی باشد!
بالاخره محصول هواوی به زوم پرتوانش مشهور است اما در این تصاویر خیلی خوب میتوان متوجه این ویژگی عالی شد.
عکس اول در حالت اولترا واید گرفته شده که S10 پلاس همچنان فضای بیشتری را پوشش میدهد.
عکس بعدی حالت معمولی دوربینهاست.
در تصویر سوم تفاوتها آغاز میشود، جایی که محصول هواوی زوم 5 برابر اپتیکال دارد و گوشی سامسونگ زوم 2 برابری. عکس چهارم را پی30 پرو با زوم هیبریدی 10x به سراغ برج میلاد میرود اما اس10 پلاس با زوم دیجیتال که تفاوت به نوعی از زمین است تا زیر زمین!
عکس آخر هم زوم 50 برابری که البته محصول سامسونگ چنین زومی ندارد و ما صرفا برای مقایسه، تصویر گرفته شده توسط گوشی سامسونگ را با کراپ کردن به مقایسه گذاشتم.
سوژه نهم: منظره درختان
در اینجا از دوربین اصلی استفاده کردم. البته آن زمان نمیدانستم که گوشی سامسونگ به رنگ سبز حساسیت دارد. عکس گرفته شده توسط اس10 پلاس کنتراست بیش از اندازهای دارد، بهطوریکه برخی قسمتها در درختان سمت چپ به سیاهی گراییدهاند!
سوژه دهم: زمین بازی
هرچه به این دو عکس نگاه کردم، نتوانستم یکی را بهتر بدانم. اما بهنظرم گوشی هواوی زمین بازی را بهتر انداخته و گوشی سامسونگ آسمان را!
سوژه یازدهم: بوکه پس زمینه
تصویری که میبینید یک گوشی گلکسی نوت 9 مظلوم است که مشغول کار دیگری بوده اما فرصت را غنیمت شمرده و با گوشیها از آن عکس انداختم. بهنظرم بوکه پس زمینه برای محصول هواوی یکدستتر است (رنگ سبز را هم نگم دیگه!). البته دقت داشته باشید در تنظیمات میتوان کاری کرد که میزان تاری پس زمینه برای هر دو گوشی تغییر کند.
سوژه دوازدهم: برج میلاد در شب
ظاهرا پس از رنگ سبز، این برج میلاد است که نقش زیادی در عکسهای ما بازی میکند. این عکس را در اتوبان و بهسختی از داخل ماشین و پشت فرمان گرفتم! خود تصویر بهخوبی گویاست که محصول هواوی تصویر در شب را بهتر و با نویز کمتری انداخته است.
سوژه سیزدهم: مرکز خرید ونک
در اینجا برای کار کوتاهی توقف کرده بودم که عکسی به یادگار انداختم. برخلاف تصویر پیشین، این بار تفاوتها اندک بوده و حتی احساس میکنم که گلکسی اس10 پلاس محیط را شارپتر گرفته است.
سوژه چهاردهم: از پشت پنجره!
این هم آخرین تصویر شب و از پشت پنجره خانه است. اگر عکس برای شما به نظر روشن میرسد باید بگویم که هوا کاملا ابری بوده و اتفاقا محیط چندان روشن نیست. این هنر گوشیهای ماست که محیط را انقدر روشن و خوب گرفتهاند و البته اثر گوشی هواوی ماندگارتر است.
سوژه پانزدهم: عکس با فلاش
این تصویر در یک اتاق تاریک گرفته شده که هر دو گوشی به ناچار فلاشها را روشن کرده و عکس عروسکها را گرفتهاند. کیفیت عکسها خوب است و بهنظرم این بار گوشی سامسونگ با آنکه عکسش کمی تیرهتر است اما تعادل نوری و کنتراست بهتری برقرار کرده است.
سوژه شانزدهم: نایت مود
حالت عکاسی شب یا نایت مود، یکی از قابلیتهای ویژهای است که هر دو گوشی دارند و در این زمان عکس گرفتن کمی بیشتر طول میکشد.
در همان اتاق تاریک اما این بار با فلاش خاموش عکس گرفته شده و به نوعی تصویر در تاریکی شدیدی انداخته شده است.
گوشی سامسونگ عکس را در طی دو تا سه ثانیه انداخت اما پرچمدار هواوی تقریبا دو برابر بیشتر معطل کرد که خب نتیجه عکس نشان میدهد چرا خروجی آن روشنتر افتاده، اما در کل این مود از عکاسی نیاز به ثابت نگاه داشتن زیاد دست و همچنین عدم تحرک سوژه دارد.
سوژه هفدهم: ماکتهای ماشین
قاعدتا این عکس را از پارکینگ خانهمان نگرفتم! 4 ماشین مدل با رنگهای مختلف سوژه این بخش بودند که تصویر گرفته شده توسط محصول هواوی ظاهرا جذابتر است.
سوژه هجدهم: باز هم زوم!
از پنجره دفتر چون برج میلاد مشخص نبود به سراغ یک تاکسی بیچاره رفتم!
عکس اول در حالت 1x گرفته شده که تصویر را گوشی سامسونگ روشنتر گرفته است.
عکس دوم زوم 5 برابری برای هر دو گوشی است که اس10 پلاس ترکیبی از اپتیکال و دیجیتال بوده اما برای پی30 پرو اپتیکال خالص است!
تصویر سوم هم زوم 10x بوده که برای هواوی زوم هیبریدی بوده اما سامسونگ دیجیتال است.
نکته جالب در این بخش، کیفیت مناسب عکس اس10 پلاس بوده که همچنان تصویر را با جزئیات قابل قبولی حفظ کرده است اما خب فاصله با گوشی هواوی همچنان زیاد است.
سوژه نوزدهم: اتاق با نور متوسط
هر دو گوشی عکس با کیفیتی گرفتهاند اما رنگبندی به نمایش درآمده توسط محصول سامسونگ را بیشتر میپسندم.
سوژه بیستم: سوپر ماکرو
در سه تصویر زیر، هدف عکاسی ماکرو بوده که پی30 پرو آن را سوپر ماکرو مینامد .
دلیلش هم ، توانایی بسیار عالی برای فوکوس بر روی سوژههای نزدیک است . همان طور که در تصویر اول هم میبینید، نوشتههای بر روی هواپیمای جلویی بهخوبی خوانده میشود
اما در اس10 پلاس این فوکوس در نزدیکترین حالت بر روی هواپیمای دوم قرار گرفته است. در کل پی30 پرو یک حرفهای به تمام معنا در عکاسی سوپر ماکرو محسوب میشود.
کدام گوشی عکاس بهتری است ؟
عکسها به پایان رسید و مطمئنا با مقایسه این تعداد تصویر که سعی شده همگی در شرایط کاملا برابر گرفته شود، حال بهتر میتوان درباره توانایی دوربین هر کدام به قضاوت نشست.
ما در 20 بخش مختلف تلاش کردیم که دوربین این دو پرچمدار قدرتمند را به چالش بکشیم. اگر شما بخواهید از نمره 20 به این دو امتیازی اعطا کنید، چه عددی را در مقابلشان درج خواهید کرد؟
نظر شما چیست ؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید …
مدیر تکنولوژی چی شد ؟؟؟
مدیر بازم علمی و تکنولوژی بزار
بازم مقاله تکنولوژی بزارید …
خیلی خوبه …
(: فقط سامسونگ 🙂
مرسی از نگارنده
پی ۳۰ با اختلاف بهتره …
ممنون از مقالۀ خوبتون
با تشکر از نظرتون …
مقاله های دیگر ما را هم مطالعه بفرمایید …