انبه با نام علمی Mangifera میوهای گرمسیری می باشد که پرتغالی ها این نام را روی آن گذاشته اند. خاستگاه انبه شبه جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوبشرقی است. برگهای درخت انبه نیز مورد استفادههای زینتی قرار میگیرد.
انبه در انواع مختلفی در دسترس است، اما محبوبترین نوع در میان انبهها آلفونسو (Alphonso) است. این نوع انبه از نظر قوت، عطر و طعم و شیرینی فوقالعاده است. آلفونسو همچنین به عنوان یکی از گرانترین گونهها، در درجهی اول در غرب هند، کشت میشود.
میوهی رسیدهی انبه در رنگ و اندازه متفاوت است. انبه میتواند زرد، نارنجی، سبز یا قرمز باشد. برگ انبه ۱۵ تا ۳۵ سانتیمتر طول دارد و همیشه سبز است. برگهای جوان درخت انبه نارنجی- صورتی هستند، اما در حین اینکه بالغ میشوند به رنگ قرمز تیره و رنگ سبز تیره تبدیل میشوند.
ویتامین های موجود در انبه
ویتامین َA مهمترین مادهی مغذی موجود در انبه است. سایر ویتامینهای موجود در این میوه عبارتند از ویتامین (C (۴۵.۷ میلیگرم، ویتامین (E (۱.۸ میلیگرم، ویتامین (K۶.۹ میلیگرم)، تیامین (۰.۱ میلیگرم)، ریبوفلاوین (۰.۱ گرم)، نیاسین (۱ میلیگرم)، ویتامین B6 ) ۰.۲ گرم)، فولات (۲۳.۱ میکروگرم)، پانتوتنیک اسید (۰.۳میلیگرم) و کولین (۲.۵ میلیگرم) است.
25 خواص انبه
۱-آنتی اکسیدان و ضد التهاب
بررسی خواص آنتی اکسیدانی چند گونه انبه در آزمایشی انجام شد، نشان داد که انبه سفید بیشترین خاصیت خاصیت آنتی اکسیدانی و بیشترین محتوای فلاونوئید را در بین شش گونه مورد بررسی داشت. همچنین مطالعات زیادی نشان داده اند که فیتوکمیکال های موجود در انبه، نقش ضدالتهابی مهمی در بسیاری از بیماری های مزمن ایفا می کنند. بیماری های التهابی روده مانند کولیت زخمی، گاهی نشانه خطر ابتلا به سرطان روده هستند. در موش های مبتلا به کولیت زخمی، مشخص شد که عصاره انبه خاصیت ضدالتهابی دارد و مصرف عصاره انبه سبب کاهش شدت علائم بیماری در این حیوانات شد.
۲-ضد سرطان
ترکیبات فعال موجود در انبه خاصیت ضدسرطانی در برابر لاین های سلولی گوناگون نشان داده اند. در آزمایشی، عصاره متانولی انبه اثرات سمی بر سلول های سرطانی لوزالمعده داشت. به علاوه، عصاره آبی انبه فعالیت ضدتوموری در روده انسان و همچنین مدل های جانوری نشان داده است.
۳-حفاظت از قلب
در مطالعه ای مشاهده شد که انبه نه تنها در موش های سوری متابولیسم انرژی را از طریق کاهش آسیب اکسیداتیو فعال کرد، بلکه اثر مفید در برابر حمله قلبی داشت. همچنین گزارش شده است که در موش های صحرایی، پیش تیمار با عصاره ساقه انبه به همراه یک رژیم آتروژنیک، می تواند از افزایش چربی ها در سرم و قلب و تجمع آنها در کبد و آئورت جلوگیری کند. عصاره ساقه انبه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز را به مقدار نرمال برمی گرداند.
۴-بهبود حافظه
پلی فنل های انبه سبب بهبود عملکرد حافظه می شوند. محققین با مطالعه اثر عصاره اتانولی میوه انبه بر عملکرد شناختی در مدل موش های سوری مشاهده کردند که این عصاره و ویتامین C می توانند ضعف حافظه را بهبود بخشند. مصرف خوراکی عصاره انبه از مرگ سلول های عصبی در هیپوکامپ جلوگیری می کند. عصاره انبه، حاوی ساپونین ها، تانن ها و فلاونوئید ها است که از تقویت کننده های حافظه به شمار می روند.
۵-بهبود زخم معده
پلی فنل های انبه اثر مفید بر بهبود زخم معده دارند. پیش تیمار موش های سوری با جوشانده گل های انبه، سبب کاهش زخم های معده و شاخص گاستریت القا شده با اتانول شد و همچنین فرایند درمان را تسریع کرد. این خاصیت جوشانده انبه در درمان اختلالات معده و روده، دلیل محبوبیت زیاد آن در منطقه کارائیب است.
دیگر خواص انبه
کلسترول را کاهش میدهد.
سطح انسولین را تنظیم میکند
بینایی را تقویت میکند.
کل بدن را قلیایی میکند.
قوای جنسی را افزایش میدهد.
پوست را پاکسازی میکند.
گوارش را بهبود می بخشد.
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
به فرایند کاهش وزن کمک میکند.
به جلوگیری از آسم کمک میکند.
سلامت استخوان را بهبود میدهد.
میتواند کمخونی را درمان کند.
کمک به درمان اسهال خونی
درمان سرفهی خشک
خاصیت ضد پیری دارد
به روانسازی اجابت مزاج و به پیشگیری از یبوست کمک میکند
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
ارسال پاسخ