طرز تهیه مربای انجیر : میشه گفت از مقوی ترین مرباهای که به راحتی توی خونه درست میشه مربای انجیر هست، درسته این مربا به اندازه مربای گل محمدی، مربای گیلاس و… معروف نباشه ولی کافیه یکبار امتحانش کنید. دستور مربای انجیر رو براتون آوردم که خودمم عاشقشم ،اگه درست نکردید دست بکار بشید که دیگه داره تموم میشه. این مربا رو اگر برای ماه رمضان استفاده کنید از نظر انرژی کم نمیارید، پس همراه من باشید تا این خوشمزه رو درست کنیم.
این مربا رو میشه با انجیر سیاه هم درست کرد ولی به اندازه انجیر سبز یا زرد رنگ جذابی نخواهد داشت و رنگ اون قهوه ای میشه راستی سعی کنید از انجیر های کوچیک برای این ار استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر
برای درست کردن مربای انجیر شما به چیز زیادی نیاز ندارید فقط کافیه کمی عشق رو چاشنی مواد زیر کنید
- انجیر سبز یا زرد یک کیلو (فقط توجه داشته باشید دم انجیرها را تا اونجا که میتونید کوتاه نکنید یا اگر کوتاه کردید از ته کوتاه نکنید چون با این کار مربای شما شفاف نخواهد شد. در ضمن خوب انجیر ها رو بشورید)
- آب چهار لیوان سر پر
- شکر ۱ کیلو
- هل 5 عدد درسته
- جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای انجیر در خانه
خب برای شروع کار شکر و آب رو روی حرارت قرار میدید و کمی هم میزنیم تا شکر خوب حل بشه و اجازه بدید آب کاملا بجوشه و قوام بیاد و شربت مربا غلیظ بشه (هرچقدر شربت شما غلیظ تر باشه مربای خوش رنگی خواهید داشت) حالا انجیرهای شسته شده رو داخل شربت قوام اومده بریزید و اجازه بدید تا جوش بیاد بعد حرارت رو کم کنید تا کم کم بپزه، این مرحله تا زمانی ادامه پیدا میکنه که انجیر ها خوب پخته بشه ولی له نشه و دونه هاش از داخلش خارج نشه. حدودا 3 ساعت با حرارت کم پخته بشه.
بعد از پخت کامل انجیر ها در اواخر پخت جوهر لیمو رو با کمی آبسرد حل کنید و داخل مربا بریزید. بعد از ریختن جوهر لیمو اجازه بدید 5 دقیقه بجوشه و بعد مربا رو خاموش کنید. دقت کنید که حتما از جوهر لیمو استفاده کنید چون طعم آب لیمو روی بعضی از مرباها اثر میذاره.
جوهر لیمو هم برای شکرک نزدن مرباها استفاده میشه که حتما باید استفاده کنید. مربای انجیر در کنار چای هم بسیار دلچسبه
نکاتی که رعایت اونها خوبه
- پیشنهاد میکنم که حتما از انجیر ریز برای مربا استفاده کنید.
- نیاز نیست انجیری که خریداری میکنید کاملا رسیده باشه بهتره که کمی نارس باشه (دقت کنید کمی نه زیاد)
- حواستون باشه اگه مربا تایم بیشتری روی حرارت باشه، بعد از اینکه سرد بشه شهد داخلش سفت میشه و اصلا زمان خوردن خوشایند نمیشه
- بهتره چهل دقیقه اول درب قابلمه رو بزارید و بعد درب رو بر دارید.
- کف روی مربا رو جمع کنید تا رنگ مربا شفاف تر بشه.
- مربا رو به هم نزنید چون باعث میشه انجیر ها باز بشن و دونه هاشون بیرون بیان ،در این صورت مربا جلوه ی خوبی نداره. به جای آب لیمو از آب نارنج هم میتونید استفاده کنید.
- آب لیمو اضافه میکنیم تا مربا شکرک نبند.
- دوستان زعفران (اختیاری هست ولی باشه خوبه ) ولی هل رو حذف نکنید چون رنگ و طعم مربا بینظیر میشه.
شما تا حالا مربای انجیر درست کردید؟ چه نوع مرباهایی رو بلد هستید؟ حتما نظر و تجربه شخصی خودتون رو در بخش دیدگاه برای ما بنویسید تا از اونها استفاده بشه
ارسال پاسخ