آلو بُخارا یکی از انواع خشکبار محسوب می شود و از خشک کردن آلو یا گوجه سبز به دست میآید. به منظور تهیه آن ابتدا آلو قطرهطلا را کمی در آب می جوشانند، پس از خنک شدن پوست آن را می کنند و در آفتاب خشک می کنند. آلو خشک دارای مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم، پتاسیم و ویتامین های E ،C و پیش ساز ویتامین A می باشد. این خشکبار خوشمزه و مفید دارای فواید و خواصی برای بدن نیز هست که در این مطلب با گوشه ای از خواص آلوبخارا آشنا می شویم.
خواص آلوبخارا برای سلامتی بدن:
– وجود ترکیبات سوربیتول و ایزاتین در آلو برای تنظیم عملکرد سیستم گوارش و درمان یبوست مفید است.
– آلو با دارابودن ویتامین C به افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل عفونی، تسکین تورم، کنترل بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی و از بین بردن رادیکالهای آزاد کمک می کند.
– آلو به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند.
– فیبر موجود در آلو به کاهش میزان کلسترول کمک می کند.
– ویتامین B۶ موجود در آلو، از افزایش میزان هموسیستئین جلوگیری میکند و سبب کاهش احتمال حملهی قلبی می شود.
– آلو و آلو بخارا ملینهای طبیعی به شمار می روند که به عملکرد منظم روده کمک می کنند.
– آلو سبب کاهش خطر تباهی لکهی زرد می شود.
– آلو و آلو بخارا با دارابودن ویتامین C، جذب آهن را در بدن افزایش می دهند و سبب بهبود جریان خون و پیشگیری از کمخونی می شوند.
– آلو عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
– آلو با دارابودن شاخص گلوکز پایین، سبب کنترل میزان قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می شود.
– آلو به تقویت دستگاه ایمنی کمک می کند. همچنین برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلونزا مفید است.
– این میوه با دارابودن ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها از تحلیل رفتن استخوان پیشگیری می کند. همچنین به بهبود سلامت استخوان کمک می کند.
– منیزیم موجود در آلو برای انقباض ماهیچه و سیگنالهای عصبی مفید است.
– آلو دارای خاصیت ادرارآوری است و به سم زدایی بدن کمک می کند.
– ویتامین E و بتاکاروتن موجود در آلو با نشانههای پیری پوست از جمله از بین رفتن حالت ارتجاعی و چین و چروک مبارزه میکنند.
– آلو به ترمیم بافت آسیبدیده و درمان سریع تر زخم ها کمک می کند.
– آلو به تقویت رشد مو، حفظ رنگ طبیعی مو، درمان شوره سر و ریزش مو کمک می کند.
ارسال پاسخ