معرفی بهترین غذاهای ایرانی : ما در کشور عزیزمون ایران دارای تنوع غذایی بسیار زیادی هستیم که اگر بخواهیم به طور خلاصه وار به آنها اشاره کنیم می توان لیست غذاهای ایرانی یا همان بهترین غذاهای ایرانی را به عدد 420 غذا برسانیم. البته این غذا ها شامل شیرینیها، نانها، مرباها، ترشیها، سالادها و غذاهای شیرین ایرانی نیست. بهترین غذاهای ایرانی، طعم های وسوسه انگیز و سنت های غنی آشپزی ایران را به ما نشان میدهد.
شما تقریبا میتوانید در تمامی غذاهای ایرانی طعم زعفران رو احساس کنید، در لیست غذاهای ایرانی از ترکیب معطر زعفران و گلاب گرفته تا صدای کباب بر روی زغال وجود دارد.
در زیر لیست بهترین غذاهای ایرانی به همراه منطقه ای در آن این غذاها پخت میشود را آورده ایم که به تفکیک استان جدا سازی شده است، در این معرفی متوجه خواهید شد که چگونه غذاهای ایرانی در قرن ها مختلف با تبادل فرهنگی، ترکیبی از تأثیرات ایران باستان و اضافه شدن غذاهای قبایل عشایری شکل گرفته است و اگر غذای محلی و خوشمزه ای میشناسید که در لیست غذاهای ما قرار ندارد لطفا در قسمت دیدگاه ها بیان کنید تا لیست خود را تکمیل کنیم.
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای تبریز (اذربایجان شرقی)
- آبگوشت دیزی سنگی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش اوماج/آش اماج (آذربایجان شرقی) (تبریز) و (کردستان)
- آش دندونی تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش شیله عدس (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش ماست تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش کلم برگ (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گوشواره (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش گوجهفرنگی (آذربایجان شرقی) و (همدان)
- آش گیلدیک (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- آش یخ (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- بادمجان شکم پر تبریز/قارنی یاریخ (آذربایجان شرقی)
- برنج کاسهای آذری (آذربایجان شرقی)
- بورانی کدو سبز قلمی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- آش قوروت قیله (آذربایجان شرقی)
- دویماج (آذربایجان شرقی)
- خورش هویج (آذربایجان شرقی)
- رشته پلو قیسی (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- ریزه کوفته (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه بادمجان (آذربایجان شرقی)
- دلمه برگ مو (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- دلمه کلم پیچ/کلم برگ (آذربایجان شرقی)
- ساج کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) و (اردبیل)
- سوغان سو (آذربایجان شرقی) (اهر)
- شوربای تره تبریز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- شیرپلوی تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- قورماشورباسی (آذربایجان شرقی)
- قویماق (آذربایجان شرقی)
- کلا جوش (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی)
- کوفته تبریزی (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- کوکوی لوبیا سبز (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- گشنیز کباب (آذربایجان شرقی) و (آذربایجان غربی) (ماکو)
- لوبیا پلوی تبریزی (آذربایجان شرقی)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای ارومیه آذربایجان غربی
- آبگوشت کشک (آذربایجان غربی) و (مرکزی) و (لرستان)
- آبگوشت ماست /گاتخ شورباسی (آذربایجان غربی)
- آش برگ مو/یارپاخ یرتخلسه (آذربایجان غربی)
- آش بلغور ارومیه/یارما آشی/شوربای بلغور (آذربایجان غربی)
- آش یرتخلی (آذربایجان غربی)
- شورجه ارومیه (آذربایجان غربی)
- چهمجه (آذربایجان غربی) (نقده)
- خورش ارومیه (آذربایجان غربی)
- قورمه آذری (آذربایجان غربی)(مهاباد) و (کردستان)
- کله جوش/کاله جوش (آذربایجان غربی) و (زنجان)
- گوزلمه (آذربایجان غربی) (ارومیه)
- گیزاتما (آذربایجان غربی)
- آش دوغ (اردبیل) و (قزوین) و (همدان) و (کردستان) و (مازندران) و (شیراز) و (ارومیه) و (کرمانشاه)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان اردبیل
- تاس کباب (اردبیل)
- ترشی گرما (اردبیل)
- چیغریتمای مرغ (اردبیل)
- خورش پیچاق قیمه (اردبیل)
- خورش ترشی قیمه (اردبیل)
- دمی یارما (اردبیل)
- سوتی پلو (اردبیل)
- قیساوا (اردبیل)
- قیسی پلو (اردبیل)
- کشمش پلو (اردبیل)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان اصفهان
- آبگوشت لوبیا سفید کاشان (اصفهان) (کاشان)
- آش سماق (اصفهان)
- بریانی/بریونی (اصفهان)
- جوجویی تاس کباب (اصفهان) (کاشان)
- چلو دیزی (اصفهان) (کاشان)
- حلیم بادمجان (اصفهان) و (شیراز) و (کرمان)
- خورش ماست (اصفهان)
- قیمه ریزه اصفهانی (اصفهان)
- خورش نخود آله (اصفهان) (کاشان)
- قرمزه نخودچی (اصفهان)
- کباب زردک (اصفهان)
- کوفته (اصفهان) (کاشان)
- گوشت و لوبیا (اصفهان)
- نخودآب (اصفهان) (گلپایگان)
- یخمه ترش (اصفهان)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان البرز یا همون کرج
- مرجو خورش/خورش مرجو عدس (البرز) (طالقان)
- حلیم (البرز) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دیزی (البرز)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان ایلام
- آبگوشت بامیه (ایلام)
- بابایاری (ایلام)
- پرشگه (ایلام)
- ترخینه (ایلام)
- جگروز (ایلام) و (لرستان)
- دنده پلو (ایلام)
- سختی (ایلام)
- شله امیری (ایلام)
- کوفته سیرابی (ایلام)
- گمگه (ایلام)
- گوجه پونه (ایلام)
- قله ماسوا (ایلام)
- ماسوا (ایلام)
- مکش (ایلام)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان بوشهر
- پلو میگو بوشهری (بوشهر)
- دال عدس (بوشهر)
- دوپیازه میگو (بوشهر)
- دوقوس ماهی (بوشهر) (بندر دیلم)
- سبزی پلو ماهی (بوشهر)
- قلیه ماهی (بوشهر)
- قلیه میگو (بوشهر) و (خوزستان)
- قیمه بوشهری (بوشهر)
- کپه (بوشهر)
- گمنه (بوشهر)
- لخ لخ (بوشهر)
- یتیمک (بوشهر)
- ماهی شکم پر (بوشهر)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان تهران
- اشکنه اسفناج (تهران)
- تهچین فیروزکوهی (تهران) (فیروزکوه)
- دمپختک (تهران)
- والک پلو (تهران) و (کرمانشاه)
- دمی بلغور جو (تهران) (لواسان)
- سر گنجشکی تهرانی- کله گنجشکی هم میگن بهش (تهران)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان چهار محال و بختیاری
- آبگوشت بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- آش بلگ (چهارمحال و بختیاری)
- آوریز (چهارمحال و بختیاری)
- کاردین (چهارمحال و بختیاری)
- کباب بختیاری (چهارمحال و بختیاری)
- هره (چهارمحال و بختیاری)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان های خراسان شمالی ، رضوی و جنوبی
- آش شلغم (خراسان جنوبی)
- اشکنه بلغور شیر (خراسان جنوبی)
- اشکنه قند (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- بلغور پلو (خراسان جنوبی)
- حلیم عدس خراسانی (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- دمی بلغور (خراسان جنوبی)
- ساطری پلو (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) و (خراسان شمالی)
- شله ماش (خراسان جنوبی) (بجنورد) و (استان لرستان) (درود)
- قوروت/قروتو/قروت (خراسان جنوبی) (بجنورد) (بیرجند) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- قوروت بادمجان (خراسان جنوبی)
- کشک سالاری (خراسان جنوبی) (بیرجند)
- آش آبکش (خراسان رضوی)/آش سوزمه (قوچان)
- آش بلغور گندم نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش حلبه و زیره نیشابور (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ماستی (خراسان رضوی) (سبزوار)
- اشکنه (خراسان رضوی)
- اشکنه گوجه فرنگی (خراسان رضوی) (نیشابور)
- توگی سرداغی (خراسان رضوی)
- دیگچه مشهدی (خراسان رضوی)
- شله مشهدی/شله (خراسان رضوی)
- کباب شیشلیک شاندیز (خراسان رضوی)
- کمه جوش/ماست جوش (خراسان رضوی) (سبزوار) و (استان سمنان) (دامغان)
- یتیمچه (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش جوشواره (خراسان شمالی)
- آش زرشک (خراسان شمالی)
- قاتقلی آش (خراسان شمالی)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان خوزستان
- آش غلغل (خوزستان) (شوشتر)
- آش ماسووا (خوزستان)
- امگشت (خوزستان)
- بورانی باقلا سبز تازه (خوزستان) (شوشتر)
- پاکوره (خوزستان)
- پلو شوشتری (خوزستان) (شوشتر)
- پوکورا (خوزستان)
- سمبوسه (خوزستان)
- قلیه تخم مرغ (خوزستان)
- ماسووا (خوزستان) (دزفول)
- ماهی تنوری صبور (خوزستان)
- نافله (خوزستان)
- آش ماسوآ (خوزستان) (دزفول) و (لرستان) (بروجرد)
- شعله نوروزانی (خوزستان) (آبادان)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان زنجان
- آش ترش (زنجان) و (همدان) و (مازندران) و (لرستان)
- آش گندم (زنجان)
- آش ماست (زنجان)
- پیازو (زنجان)
- جغور بغور (زنجان)
- خورش آلوچه با مرغ (زنجان)
- شش انداز (زنجان)
- علم سلات (زنجان) (شناط ابهر)
- مسما بادمجان (زنجان) و (گیلان) و (مازندران)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان سمنان
- تاک پلو (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شاهرودی (سمنان) (شاهرود)
- ته چین شهمیرزادی (سمنان) (شهمیرزاد)
- تهچین کشمش و لپه (سمنان)
- ته چین گرمساری (سمنان) (گرمسار)
- چرتمه پلو (سمنان)
- خلال پلو (سمنان) (دامغان)
- خورش سیب آلبالو (سمنان) (دامغان)
- خورش کدو و گردو (سمنان) (دامغان)
- خورش هویج و پسته (سمنان) (دامغان)
- سبزی پلو دامغانی (سمنان) (دامغان)
- شله دلمه (سمنان) (شاهرود)
- قلیله بادنجان (سمنان) (گرمسار)
- مانی پلو (سمنان) (دامغان)
- نثار پلو (سمنان) (شاهرود)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان سیستان و بلوچستان
- پلو زعفرانی (سیستان و بلوچستان)
- تباهگ (سیستان و بلوچستان)
- تجکی (سیستان و بلوچستان)
- ستو (سیستان و بلوچستان)
- دوغ برک (سیستان و بلوچستان)
- دوغ پای (سیستان و بلوچستان) (زاهدان)
- سوزی (سیستان و بلوچستان)
- چنگالی (سیستان و بلوچستان) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- لنجو (سیستان و بلوچستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان فارس (شیراز)
- آب پیازک (فارس) (شیراز)
- آش انار (فارس) و (مرکزی) و (یزد)
- آش سبزی (فارس) (شیراز)
- آش کوفته سبزی (فارس) (شیراز)
- پاچه پلو (فارس) (شیراز)
- پلو اسفندی (فارس) (آباده)
- ته چین مرغ و بادمجان (فارس) (شیراز)
- جلاب (فارس)
- دمپخت شیرازی (فارس) (شیراز)
- رب پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- دوپیازه آلو (فارس) (شیراز)
- شکر پلو شیرازی/شیرین پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- قنبر پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- قورمه به (فارس) (شیراز)
- کوفته هلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- کلم پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- لوبیا پلو شیرازی (فارس) (شیراز)
- هویج پلوی شیرازی (فارس) (شیراز)
- یخنی عدس کلم (فارس) (شیراز)
- یخنی نخود (فارس) (شیراز)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان قزوین
- بادمجان پلو (قزوین)
- قیمه نثار (قزوین)
- کوکوی شیرین (قزوین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان قم
- آبگوشت قنبید/آبگوشت قمنبیت (قم)
- آبگوشت مزوره (قم)
- آش آلو و عدس (قم)
- آش قنبید/آش قمنبیت (قم)
- ماشاب (قم)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان کردستان
- آبگوشت غوره (کردستان) و (همدان)
- آش پرپوله (کردستان)
- آش دانه کولانه (کردستان)
- آش عدس بلغور (کردستان) (سنندج)
- آش هالاو (کردستان) (سنندج)
- آش کشک (کردستان) (سنندج)
- آش سه نگه سیر (کردستان)
- برویشین/برویشین تورش (کردستان)
- خورش تره (کردستان)
- خورش ریواس (کردستان) و (خراسان جنوبی) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- دنده کباب (کردستان) و (کرمانشاه)
- شلکینه (کردستان) و (ايلام)
- عدسی با رشته (کردستان) (سقز)
- قایرمه (کردستان)
- که لانه (کردستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان کرمان
- آبگوشت بادمجان و کشک (کرمان)
- آبگوشت زیره (کرمان)
- آش گندم شیر (کرمان)
- اوماچ آش (کرمان)
- بز قورمه (غذای کرمان)
- خورش آلوچه (کرمان)
- خورش بزقرمه (کرمان)
- خورش به آلو (کرمان)
- زیره پلو (کرمان)
- کشک کدو (کرمان)
- لپه پلو با زیره (کرمان)
- مجور کدو (کرمان)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان کرمانشاه
- آبگوشت غوره و گوجه فرنگی (کرمانشاه)
- آش عباسعلی (کرمانشاه)
- آش کشک بادمجان (کرمانشاه)
- بورانی پاغازه (کرمانشاه)
- چلو گوشت (کرمانشاه) (سمنان)
- خوراک کدو حلوایی (کرمانشاه)
- خورش خلال بادام/قیمه خلال بادام (کرمانشاه)
- خورش کنگر (کرمانشاه)
- خورش ونوشک (کرمانشاه)
- دستپیچ کرمانشاهی (کرمانشاه)
- رشته پلو (کرمانشاه) و (اردبیل) (هشجین) و (خراسان رضوی) (مشهد)
- سورانه (کرمانشاه)
- سیب پلوی کرمانشاهی/سیب پلو (کرمانشاه)
- کشک بادمجان (کرمانشاه) (کرمان)
- کوفته ریزه (کرمانشاه)
- کوفته شیرین (کرمانشاه)
- کوفته عربی (کرمانشاه)
- کوفته کرمانشاهی (کرمانشاه)
- کوفته هویج (کرمانشاه)
- کوکوی پاغازه (کرمانشاه)
- نخودپلو (کرمانشاه) و (مرکزی) (اراک)
- ونوشک پلو (کرمانشاه)
- هلو کباب (کرمانشاه)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان کهگیلوله و بویراحمد
- آش دنگو (کهگیلویه و بویراحمد)
- آش کارده (کهگیلوله و بویراحمد) و (فارس) (اقلید)
- بیلهرپلو (کهگیلویه و بویراحمد) (یاسوج) ( طبق توضیحات ارسال شده یکی از کاربران این غذا وجود خارجی نداره . بیلهر خیلی خیلی تلخه و باید تلخیش گرفته بشه وبعد بخارپز میشه.. بیشتر با ماست به صورت بورانی استفاده میشه. هر چند کلا این گیاه استفاده نشه بهتره به دلیل ضرات زیادی که برای بدن داره و امکان ایجاد سرطان .)
- شله ماشکی (کهگیلویه و بویراحمد) (گچساران)
- کله جوشک (کهگیلویه و بویراحمد)
بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان گلستان
- آش اسپه شله (گلستان)
- باسترمه (گلستان) (ترکمن)
- چکدرمه (گلستان) (ترکمن)
- خورش اسفناج و ماش (گلستان)
- خورش ساک (گلستان) (گرگان)
- کدو ترشک (گلستان) (گرگان)
- کوکوی اسفناج گرگانی (گلستان) (گرگان)
- کی آش (گلستان)
- گوجه آش (گلستان)
- ماش آش (گلستان)
- ماش پلو (گلستان)
- هلی آش (گلستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان گیلان
- آش قلیه (گیلان)
- انارآویج/انار بیج/خورش فسنجان گیلانی (گیلان)
- باقلای بهاره (گیلان)
- باقلاقاتق (گیلان)
- پلا سر تره (گیلان)
- ترشه آش (گیلان)
- ترش شامی/ترشه شامی (گیلان)
- ترش کباب (گیلان) و (مازندران)
- ترش تره/ترشه تره (گیلان) و (مازندران)
- جعفری قورمه (گیلان)
- چغرتمه مرغ (گیلان)
- خورش انار مسما (گیلان)
- خورش غورابه (گیلان)
- خورش گل در چمن (گیلان)
- خورش موتن جن (گیلان)
- خورش جغرتمه (گیلان)
- خورش مرغ ترش (گیلان) و (مازندران)
- سیرابیج (گیلان)
- گمج کباب (گیلان)
- سیر قلیه گیلانی (گیلان)
- سیرقلیه (گیلان)
- شامی (گیلان) (رودبار)
- شوید خولی (گیلان)
- شیرین تره (گیلان)
- شش انداز گیلانی/شیش انداز بادمجان (گیلان)
- شیرین قورمه (گیلان)
- فندققاتق (گیلان)
- فیبیج (گیلان)
- کوکوی اشپل (گیلان)
- کال کباب/کل کباب (گیلان) و (مازندران)
- لونگی (گیلان)
- کویی خورش (گیلان)
- کولی غورابیج (گیلان)
- کویی تره (گیلان)
- گیجاواش تره (گیلان)
- ماهی فویج شکم پر (گیلان)
- ماهی گردبیج (گیلان)
- ماهی مالاتا (گیلان)
- مرغ شکم پر گیلانی (گیلان)
- مجی خورش (گیلان) و (مازندران)
- مطنجن مرغابی (گیلان)
- میرزا قاسمی (گیلان) و (مازندران)
- نازخاتون (گیلان) و (مازندران)
- نرگسی اسفناج (گیلان) و (مازندران)
- ورقه (گیلان)
- وینگوم ماست (گیلان) و (مازندران) و (گلستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان لرستان
- خورش سیب درختی (لرستان)
- آبگوشت دو گوله دودار (لرستان)
- آش ترخینه/سوپ ترخینه (لرستان) و (همدان) و (کرمانشاه)
- آش دندونی (لرستان)
- آش کشگینه/ترخینه (لرستان)
- پرتله (لرستان)
- خاگینه (لرستان) (بروجرد)
- خورش قلیه ترش (لرستان)
- دلمه برگ مو بروجردی (لرستان) (بروجرد)
- دلمه سیراب شیردان/سغدو (لرستان) (بروجرد)
- زیر برنجی/آش گوشت (بروجرد)
- سمنو (لرستان) و (مازندران)
- شامی کباب شومی کوکو (لرستان)
- کوفته نخودچی (لرستان)
- گوله ریزه (لرستان)
- گیپه خرمآباد (لرستان)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان مازندران
- آش گزنه/آش ترش (مازندران)
- آغوز مسما (مازندران)
- اردک شکم پر (مازندران)
- اسپناساک (مازندران)
- اکبر جوجه (مازندران)
- باقلا وابیج (مازندران)
- برنج کدوحلوایی (مازندران)
- بورانی کدو حلوایی (مازندران)
- بورانی بادمجان کبابی (مازندران)
- پلو مرغ بهشهری (مازندران)
- ته چین گوشت (مازندران)
- خورش ناردون (مازندران)
- سرانار (مازندران)
- کئی انار (مازندران)
- کدوبره (مازندران)
- فسنجان با گوشت مرغابی (مازندران)
- مالابیج/مالاتا (گیلان) و (مازندران)
- مرغ شکم پر مازندرانی (مازندران)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان مرکزی
- آبگوشت دوغدار (مرکزی) (اراک)
- آش آلو (مرکزی) (ساوه)
- آش بیبی سهشنبه/آش اَماج (مرکزی) (اراک) و (خراسان رضوی) (نیشابور)
- آش ترخینه دوغ (مرکزی) (اراک)
- آش حلیم (مرکزی) (دلیجان)
- آش جو/ترخینه جو (مرکزی) و (البرز)
- آش جودوغ (مرکزی) (اراک)
- آش شیر/ترخینه شیر (مرکزی) و (آذربایجان شرقی) (تبریز)
- آش مصطفی (مرکزی) (اراک)
- تهتالی (مرکزی) (اراک)
- شفته (مرکزی) (اراک)
- خورش فسنجان و کشک (مرکزی) (تفرش)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان هرمزگان
- برنج دیشو (هرمزگان)
- بره پلو عربی (هرمزگان)
- بلالیت (هرمزگان) (بندرعباس)
- پودینی کوسه (هرمزگان)
- زیبون (هرمزگان)
- عنکاس (هرمزگان)
- کلمبا (هرمزگان)
- ماهی میدم/دمپختک ماهی/دمی لخلاخ (هرمزگان) و (بوشهر)
- ماهی شیر سرخ (هرمزگان)
- متبک (هرمزگان)
- موفلک (هرمزگان)
- مهیاوه (هرمزگان)
- هزاری (هرمزگان) (بندرعباس)
- هواری (هرمزگان) (بندرعباس)
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان همدان
- آبگوشت بزباش (همدان) و (خراسان)
- آبگوشت فلفل همدانی (همدان)
- آبگوشت قورمه سبزی همدان (همدان)
- آبگوشت کلم قمری (همدان)
- آبگوشت یخنی (همدان)
- آش آبغوره (همدان)
- آش اماج/آش اوماج (همدان)
- آش بادمجان (همدان) (ملایر) و (لرستان)
- آش برنج (همدان)
- آش بلغور (همدان)
- آش ترش با میوه (همدان)
- آش خیارچنبر (همدان)
- آش رشته دوغ (همدان) (تویسرکان)
- آش غوره وا (همدان) (تویسرکان)
- آش کشکک (همدان) (تویسرکان)
- آش خشکبار (همدان)
- آش سوماق (همدان)
- آش شل پتله/آش شله پلته (همدان)
- آش غورابه (همدان)
- آش کاچی (همدان)
- آش میوه (اردبیل) و (همدان)
- آش هویج و جو (همدان)
- پتله پلو/پلته پلو (همدان) (تویسرکان)
- خورش غوره بادمجان (همدان)
- سرداشی (همدان)
- قوت (همدان)
- کوفته نخودی (همدان) (تویسرکان)
- کوفته همدانی (همدان)
- یتیمچه همدانی
- رشته پلو
- کباب دیگی
- خورشت آلو و هویج
- خورشت خیار چنبر
- آش کاچی با گندم خالی و سیر فراوان
- حلیم همدانی
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان یزد
- آش شولی (یزد)
- آش توکی (یزد)
- آش کدو (یزد) (تفت)
- آش کلم (یزد) (تفت)
- آش جوگاو (یزد) (اردکان)
- آش ماش (یزد) (مهریز)
- خورش قیمه یزدی (یزد)
- قیمه نخود (یزد)
جمع بندی لیست غذاهای ایرانی
در این مقاله سعی کردیم یک لیست کامل و جامع از غذای ایرانی که در مناطق دیگر پخته میشود رو برای شما آماده کنیم، باید به اینهمه تنوع و خوشمزگی احسن گفت و افتخار کرد، حتما این لیست کامل نیست و با نظرات شما کاملتر خواهد شد، حتما دیدگاه های خودتون رو بنویسید تا لیست رو کاملتر کنیم.
جعفری قرمه
شامی فرق بین شامی بابلی مازندران و گیلان سبزیش هشت
اناربیج
مرغ شکم پر
ترش اش
مسما
کوکوی اشپل دهنم اب افتاد
حدودا نه تا از غذاهای گیلان و مازندران یکی
البته من فقط همینارو میدونم
خیلی ممنون
بعضی از غذا ک تو لیست غذای گیلان نام بردید
جز لیست غذای مازندران هم هست
😍😍😍
وای خیلی عالیه
ممنون از زحماتی که برای این گردآوری کشیدید
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
سلام
شهرستان تویسرکان آش هایی داره که هیج جا پیدا نمیشه مثل آش کلم قمری و بادمجان که ترکیب اصلی اون گوشت آبگوشتی و بلغوره و کشکه و خیلی خوشمزس 😄
سلام همدان کلی غذاهای خوشمزه داره که اسم نبردید یتیمچه همدانی، رشته پلو، کباب دیگی، خورشت آلو و هویج، خورشت خیار چنبر،آش کاچی با گندم خالی و سیر فراوان، حلیم همدانی و………………………………………
مرسی که اینجا برامون نوشتی تا بقیه از اون استفاده کنندف من هم اضافه میکنم
چرا یکباردیگه لیست غذاهای همدان رو بخونید، اینارو هم که گفتین نام بردن
عالی بود سپاس❤️❤️🌹🌹💜💜🌺🌺
خواهش میکنم
خیلی عالی بود سپاس از شما
یعنی م اینقدر غذا داشتیم و خبر نداشتیم؟ مرسی واقعا
بله دقیقا حالا خیلی بیشتر از اینها هست
اول کوفته تبریزی رو بخورین بعدا قضاوت کنین
قیمه نثار قزوین از همه غذاهای شهرها خوشمزه تر و مجلسی تره. پرچم قزوین بالاست
اوه اوه چقدر غذا در شهرهای مختلف داشتیم و خبر نداشتیم، راستی گیلان واقعا شهر غذاهای ایرانی هستشا پرچمت بالاست
سلام عکس قیمه بوشهری اشتباهه
عکسی که گذاشتید خورشت قیمه شهرای دیگه اس
ممنون.خیلی عالی و مفید بود.خیلی خوبه که بدونیم تو مناطق کشورمون تو قومیتهای مختلف چه غذاهای درست میشه.متاسفانه تو این مورد خیلی کم کار شده
بسیار عالی بود ولی فکر کنم جای کار کردن داره
مثلا من اسم چند غذا میگم که لیست آش رشته، آش شلهقلم کار، آش قمری (شیراز)، آش برگ، آش برگ و بادمجون، کوفته قلقلی، ترنجوش، چرب و شیرین، کاچی، قرمه سبزی، کباب برگ، چنجه، کباب کوبیده، غوزی، در سیستان یک غذایی دارن که گوسفند شکم پر رو تو خاک و آتش قرار میدن اسمش رو نمیدونم، لاخلی، استنبولی پلو، آش قرمزی، کبه(کبا)، قنداق پیچ، پلو ماش، پلو شوید، پلو لوبیا چشم بلبلی، غذاهای ماسوله (خوردم اسماشون رو یادم نیست) و باور بفرمایید هزاران غذایی که هر کدام مخصوص شهر یا روستایی خاصه خیلی خوبه که یک تیمی بروند در شهرهای مختلف و غذاهای محلی اون شهر رو یادبگیرن.
بله با کمک کاربران میشه این مطلب رو کاملتر هم کرد
سلام میشه طرز تهیه همشون را بذارین ممنونم
سلام وقت بخیر بله در برنامه گروه تولید محتوا قرار داده شده و به مرور تمامی غذاها به همراه ویدیو در سایت قرار داده خواهد شد ولی بخی از غذاهای ایرانی در سایت موجود می باشد
واویشکا هم هست که از روده گاو خردشده یاچرخ شده وپیاز گوجه تهیه میشه
پرچم گیلان بالاست🥰😋🏳️🌈🏁و البته ایران بامتنوع ترین غذاها 46نوع تنوع.. عالی بود سپاس..خالی آو هست ک باآلوچه وتخم مرغ درست میکردن مادرم اینا گیلان رشت لشت نشا😉
سلام و عرض ادب
بین لیست غذای استان کهگیلویه و بویراحمد بیلهر پلو وجود داره . این غذا وجود خارجی نداره . بیلهر خیلی خیلی تلخه و باید تلخیش گرفته بشه وبعد بخارپز میشه.. بیشتر با ماست به صورت بورانی استفاده میشه. هر چند کلا این گیاه استفاده نشه بهتره به دلیل ضرات زیادی که برای بدن داره و امکان ایجاد سرطان .
ممنون از توضیحاتتون این بخش اصلاح میشه
سلام
من خوزستانی هستم و شما در قسمت غذاها نوشتید قیمه تخم مرغ که در هیچ جای استان ما همچین چیزی نداریم
قلیه ماهی داریم که برای خوزستان هست برای بوشهر هم هست ولی تخم مرغ اصلااا
آبگوشت لوبیا سفید=گوشت و لوبیا
قیمه ریزه اصفهانی= قرمزه نخودچی
حقیقتا منم نمیدونسم اصفانیا همچین غذاوایی میخورن…
چه اسمایی
ممنون بابت تکمیل مطلب 🙏😊
منظور ایشون اشکنه بوده بانوی خوزستانی از گفتن قلیه تخم مرغ چون موادش با قلیه ماهی مشترک هست و جای ماهی تخم مرغ می گذاشتیم.
در ضمن اش کارده که کاملاً گیاهی و بسیار خوشمزه و مخصوص زمستان هست هم داریم. شله پرپینی هم داریم که مخصوص هندیجان هست از استان خوزستان. خیلی غذاهای دیگه هست که نام برده نشده.
خیلی جالب یک لیست کامل از غذاهای ایرانی به تفکیک استان های مختلف واسم همیشه سوال بود برخی از غذا ها واسه کجا هستن
خیلی از غذاهای ایرانی رو نمیدونستم برای کدوم شهر هست ممنون خیلی مفید بود
ممنون از زحمتی که کشیدین ولی تو قسمت هرمزگان حقیقتش خود من که هرمزگانی ام جز یکی دو مورد اسم بقیه غذاها رو اصلا نشنیدم.
بله درست میفرمایید چون این غذاها جمع تمام مناطق هست امکان داره که نشنیده باشید.